Deset nejlepších zelených budov pro rok 2006

Všechny Novinky

Letos v létě vybral Americký institut architektů a jeho Výbor pro životní prostředí prvních deset příkladů řešení udržitelné architektury a zeleného designu, které chrání a zlepšují životní prostředí. Deset nejlepších zelených projektů pozitivně přispívá k jejich komunitě zlepšováním pohodlí pro obyvatele budov a snižováním dopadů na životní prostředí prostřednictvím strategií, jako jsou: připojení k tranzitním systémům, ochrana energie a vody, používání udržitelných nebo obnovitelných stavebních materiálů a zlepšování vnitřních budov kvalita vzduchu…

Deset nejlepších zelených budov v roce 2006 (uvedeny v abecedním pořadí):


Ballard Library and Neighborhood Service Center v Seattlu
Bohlin Cywinski Jackson, Seattle

Tento projekt, první velká budova navržená v nové zóně územního plánu města Ballard, se skládá z Ballardovy knihovny o rozloze 15 000 metrů čtverečních, střediska služeb sousedství o rozloze 3 600 metrů čtverečních a 18 000 metrů čtverečních parkování pod úrovní terénu. Ballard se postupně stává jednou z nejoblíbenějších čtvrtí v Seattlu. Čtvrť se rychle stává občanským jádrem sousedství, snadno přístupným pro pěší, na kolech a veřejnou dopravou. Nedávno bylo přijato překrytí územního plánování chodců na podporu rozvoje tohoto druhu. Místo, které se nachází v městském kontextu, bylo pro tento projekt přestavěno. Úkolem bylo vyvinout web restorativním způsobem. Hardscape, který byl dříve domovem banky a parkoviště, zahrnoval 100 procent pokrytí pozemku. Dnes, v kombinaci se zelenou střechou a květináči na obvodu budovy, byla hardscape snížena na 20 procent pokrytí pozemku.

Komentáře poroty: & ldquo; Jednou z věcí, které jsme hledali, byly projekty, které jsou skutečně integrovány. Střecha je skutečným výrazem této budovy: je odvětrávána, je to zelená střecha, jsou tam fotovoltaika; je to malý tah, který dělá mnoho věcí najednou. Krásné budovy zůstanou zachovány a to je do značné míry součástí udržitelnosti. Bude to 100letá budova, protože ji lidé budou chtít zachránit. Každý by chtěl tu knihovnu ve svém sousedství. Jedná se o druh budovy, která může být katalyzátorem změn - tlačí jednotlivé budovy i sousedství, aby se staly udržitelnějšími. & Rdquo;

Základní škola Benjamina Franklina v Kirklandu ve státě Washington.
Mahlum Architects, Seattle


Učení je o vytváření spojení. To je jeden z důvodů, proč byla nová základní škola Benjamina Franklina o rozloze 56 000 metrů čtverečních navržena tak, aby spojovala studenty přímo s prostředím, ve kterém žijí. Nová veřejná škola nahrazuje stávající zařízení na úzkém 10akrovém pozemku s bohatým přírodním prostředím. Uvnitř je školních 450 studentů ve stupních K – 6 distribuováno v malých vzdělávacích komunitách tvořených klastry čtyř přirozeně větraných a denně osvětlených učeben kolem víceúčelové oblasti činnosti. Tyto komunity, umístěné ve dvoupodlažních křídlech, která se táhnou směrem k lesům, jsou integrálně spojeny s pohledy a přístupem k přírodě mimo ni.

Komentáře poroty: & ldquo; Mysleli jsme si, že tato budova byla krásně umístěna. Plán a část vypadaly velmi soudržně; zde je celková konzistence. Pro děti, rodiče a veřejnost je zde spousta příležitostí k výuce, což je důležité. Toto je regionální budova. Využívá les jako sluneční clonu. Přirozené světlo je na severozápadě vzácné a tato budova dosahuje až ke světlu. Stromy chrání zasklení a tato velká okna umožňují pevné spojení s venkovním prostředím. & Rdquo;

Sídlo společnosti pro Alberici v Overlandu v Mo.
Mackey Mitchell Associates, St. Louis


Tento projekt je adaptivním opětovným využitím existujícího výrobního závodu v sídle společnosti v jednom ze St. Louis & rsquo; nejstarší a největší stavební firmy. Mezi požadavky patřilo prostředí otevřené kanceláře, strukturované parkování, školicí místnosti, cvičební zařízení a stravovací zařízení. Když růst společnosti vedl k rozhodnutí přestěhovat se, generální ředitel společnosti chtěl být na místě, které podporuje týmovou práci a kreativitu. & Rdquo; Klient chtěl jít příkladem, transformovat tržiště designu a konstrukce a stanovit cíl certifikace LEED na úrovni Platinum, připomínající všem budoucím generacím, které v této budově jednoho dne budou pracovat. & Rdquo;

Komentáře poroty: & ldquo; Toto je velký transformační projekt; znovu použili obří starý sklad. Zdálo se, že existuje silná podniková angažovanost a výsledkem je projekt, který k tomu skutečně přišel ze všech směrů (a je to nejlépe hodnocená budova LEED na světě). Vidíte, že tento projekt se bude časem vyvíjet. Vložili novou strukturu do shellu a přidali jen minimálně tam, kde ji potřebovali. Toto je vysoce replikovatelné řešení. Nainstalovali starý větrný generátor na místě a ten sám o sobě poskytuje 20 procent elektrických potřeb zařízení ročně. & Rdquo;

Filadelfské centrum forenzních věd ve Filadelfii
Croxton Collaborative Architects, New York City & Cecil Baker Associates, Philadelphia

Nové forenzní vědecké centrum pro policejní oddělení ve Filadelfii je jak nejmodernějším forenzním laboratorním zařízením, tak demonstračním projektem pro environmentální / udržitelný design určeným jako model pro budoucí projekty prováděné Úřadem Capitol Program ve Filadelfii . Přísný program zahrnuje střelnou zbraň se střelnicí pro analýzu balistiky; jednotka místa činu po dobu 24 hodin / den shromažďování důkazů na místě činu; chemické laboratoře pro analýzu léků; kriminalistika a laboratoře DNA pro analýzu vlasů / vláken / krve. Budova je z betonového rámu z roku 1929, zděná výplňová budova a laboratoř se nachází v budově bývalé školy K – 12 na místě, které bylo po mnoho let opuštěno. Nové forenzní vědecké centrum, které se nachází v nedostatečně obsluhované čtvrti na severu Filadelfie s vyšší kriminalitou, nižší úrovní příjmů a méně služeb, pomohlo vdechnout nový život a lepší pocit bezpečí celé čtvrti.


Komentáře poroty: & ldquo; Jedná se o adaptivní projekt opětovného použití a budování laboratoře, který našel způsob, jak získat opravdu vynikající metriky a výkon, a šlo o veřejný projekt s nízkou nabídkou bez dalších peněz na zelené strategie. Udělali několik jednoduchých, chytrých věcí: zúžený strop a všechny mechanické systémy umístili doprostřed budovy. To byla jedna z nejlepších stavebních částí, které jsme viděli, a milovali jsme její ručně kreslenou kvalitu. & Rdquo;

Regionální kampus zvířat v Las Vegas
Tate Snyder Kimsey Architects, Henderson, Nev.

Regionální kampus zvířat pro údolí Las Vegas má sloužit potřebám útulků a adopcí pro města Las Vegas, severní Las Vegas a okolní okres Clark v Nevadě. Na základě potřeby rozšířit své aktivity plánuje organizace The Animal Foundation vytvořit regionální areál zvířat. Cílem první fáze projektu, parku pro adopci psů, je vytvořit nezapomenutelný a důstojný způsob prezentace zvířat osvojující veřejnosti a použít udržitelné strategie při navrhování tohoto komplexu se záměrem dosáhnout certifikace LEED platiny. . Zdravé, příjemné a pohodlné prostředí je důležité pro přístup návštěvníků k adopci a náladě a zdraví chráněných zvířat. Náklady na údržbu tohoto prostředí jsou však mimořádně vysoké a přímo ovlivňují rozsah operací organizace Animal Foundation. Cílem konstrukčního týmu bylo minimalizovat náklady na zařízení, aniž by to ovlivnilo kvalitu zkušeností s adopcí. Vzhledem k podnebí v jižní Nevadě se zmenšují psí bungalovy & rsquo; chladicí zátěž a spotřeba vody byly identifikovány jako dvě hlavní oblasti zájmu účinnosti zařízení.

Komentáře poroty: & ldquo; Je to v drsném podnebí a projekt využívá přirozené větrání. Typ budovy je hustý a představuje mechanické problémy. Opravdu zjednodušili stavbu a udělali to opravdu dobře. Je to radikálně odlišné řešení, a to je to, co na něm milujeme. Tento druh programu je obvykle odsunut, aby se odstranil web a stav obchodního centra. Opravdu povznesli typ projektu a můžete si představit, že toto místo opravdu přitahuje lidi. & Rdquo;

Rekonstrukce mateřského domu v Monroe, Mich.
Susan Maxman & Partners, Philadelphia

Když Sestry, Služebnice Neposkvrněného Srdce Panny Marie (SSIHM), uznaly, že jejich objednávka se zmenšuje, zahájily proces společného plánování na dlouhé vzdálenosti, aby určily nejlepší způsob, jak dosáhnout ekologicky udržitelné komunity 21. století na jejich 280- akrový web v jižním Michiganu.
Mnoho struktur na jejich majetku bylo postaveno ve 30. letech 20. století a jsou historicky významné. Designérský tým splnil výzvu tím, že navrhl konstrukci o rozloze 380 000 čtverečních stop, která využívala stávající struktury k tomu, aby co nejlépe splňovala velmi specifické potřeby bydlení, dlouhodobé péče a duchovní potřeby při dosahování cílů udržitelného a zachování. Tým také uspěl v tom, že se z tohoto strohého bývalého kláštera stal vřelý a přátelský domov se silným zaměřením na přírodu a okolní stránky. Sestry chtěly tímto projektem zanechat odkaz budoucím generacím. Jedním z úkolů jejich řádu je respektovat Zemi a podporovat ekologickou spravedlnost, takže nadějí bylo vytvořit komunitu, která by byla příkladem těchto ideálů. Vzhledem k tomu, že sbor SSIHM je známý svou vynikající výukou, sestry viděly tento projekt jako příležitost učit veřejnost o důležitých otázkách životního prostředí.

Komentáře poroty: & ldquo; Sestry & rsquo; komentář, že udržitelnost je morální mandát, byl přesvědčivý. A tady ukázali, jak být chytří s opětovným použitím. Existuje také silné spojení s okolím a rekonstruovaná mokřadní oblast, která ukazuje, jak se budova zapojila do svého místa a místa. Existuje skutečná citlivost na stárnoucí obyvatele a na to, jak by budovu používali. & Rdquo;

School of Nursing & Student Community Center in Houston
BNIM Architects, Kansas City, Mo. & Lake / Flato Architects, San Antonio

Designérský tým School of Nursing se stal správci vize vytvořené vedením univerzity pro školu ošetřovatelství a komunitní centrum studentů navržené tak, aby byly nejmodernější pro učení, výzkum, služby studentům a pracovišti. Výsledná budova snižuje spotřebu energie, znečišťujících chemikálií, čisticích prostředků, pitné vody a dalších zdrojů. The School of Nursing and Student Community Center at The University of Texas Health Science Center v Houstonu stanoví měřítka pro zdravé budovy; pro denní světlo; pro zrakovou ostrost a kognitivní učení; a pro flexibilitu, odolnost a snížené provozní náklady. Design je přímočarý a transparentní. V plánu a sekci oddělené zóny organizují funkce budovy, aby maximalizovaly expozici sousedního parku, výhledů a denního světla.

Komentáře poroty: & ldquo; Jednalo se o programově složitý projekt na obtížném a hustém webu. Museli kombinovat mnoho lidských a high-tech funkcí. Líbí se mi, že postavili tuto budovu tak, aby byla zelenější; existuje rámec pro fotovoltaiku, když si to mohou dovolit. Myslím, že bychom všichni měli přemýšlet o navrhování budov, které se mohou časem přizpůsobit. & Rdquo;

Sluneční deštník dům v Benátkách v Kalifornii.
Pugh + Scarpa, Santa Monica, Kalifornie

Solární deštník, inspirovaný Umbrella House Paula Rudolpha z roku 1953, poskytuje moderní objev solárního krytu. Nový design reorganizuje rezidenci směrem na jih a optimalizuje vystavení energeticky bohatému slunečnímu záření jižní Kalifornie. Fotovoltaické panely, koncipované jako solární přístřešek, nejen chrání tělo budovy před tepelným tepelným ziskem, ale také poskytují rezidenci 95 procent její elektřiny. Inovativní materiály a strategie v celém rozsahu přispívají jak k udržitelnosti, tak k životaschopnosti domácnosti, která plynule přechází z interiéru do domu. Solar Umbrella Residence je odvážný a sofistikovaný model odpovědného života v 21. století, který se vyznačuje integrací udržitelnosti s nápadnou, ale rafinovanou avantgardní estetikou.

Komentáře poroty: & ldquo; Forma je elegantní a krásná a vychází z ekologického řešení. Toto je billboard na sousedství, že tímto způsobem můžete dělat fotovoltaiku. Jsou deštníkem pro venkovní bydlení. A tento projekt ve skutečnosti znovu použil stávající chatu na hustém městském pozemku. & Rdquo;

Westcave Preserve Environmental Learning Center v Travis County v Texasu
Jackson & McElhaney Architects, Austin, Texas

Přírodní rezervace a kaňon o rozloze 30 akrů, 28 mil severozápadně od Austinu v Texasu, potřebovala rozšířit své komunitní programy vybudováním nové učebny divočiny & rdquo; a poskytnout místo setkání pro pěší túry k nedalekému vodopádu a & ldquo; live & rdquo; jeskyně jeskyně. Cílem dvou agentur, které se na projektu podílely, bylo posílit úctu a péči o přírodní prostředí, poskytovat environmentální vzdělávání a uchovat tuto svatyni do budoucna. Návrh konstrukce byl koncipován jako trojrozměrná učebnice. Prvky architektury a designu napodobují nebo modelují okolní přírodní systémy.

Komentáře poroty: & ldquo; Tento projekt je skutečně na svém místě. Dívali se na budovu jako na výukový nástroj. Východní a západní tvář jsou dlouhými tvářemi této budovy & hellip; okapy jsou regionální lidová mluva. K dispozici je parkovací místo a zalesněné místo. Sklo je vysoké a dobře chráněné. Dávali pozor na zachování vegetace. Zvláštní pozornost věnovali otázkám tepelné hmoty. & Rdquo;

World Birding Center, Mission, Texas
Lake / Flato Architects, San Antonio, Texas

Dolní údolí Rio Grande je jedním z nejbohatších ptačích stanovišť na světě, v současné době však zůstává pouze 5 procent původního stanoviště. Na hlavní migrační cestě pro většinu severoamerických druhů se oblast stala hlavním cílem milovníků přírody. Nové World Birding Center, postavené ve státním parku Bentsen – Rio Grande Valley pro Texas Parks & Wildlife, vytváří bránu mezi narušenou zemědělskou půdou a přírodní rezervací o rozloze 1700 akrů. Designový přístup měl dělat více s méně. Architektura se naučila z regionální lidové mluvy, reagovala na drsné podnebí a minimalizovala narušení stávajícího stanoviště.

Komentáře poroty: & ldquo; Opatrně se stará o typ cestujícího, místo pro tiché pozorování, byl to příjemný, delikátní zásah na jeho místě. Přenesli naprogramované čtvercové záběry z 20 000 na 13 000. Toto je dobrý příklad stanovení správné velikosti, což je přístup, který je často přehlížen. Tento projekt také sleduje velké kroky: snížit, znovu použít, recyklovat. Zmenšení náměstí je největší krok, jaký můžete udělat. & Rdquo;

O výboru AIA pro životní prostředí Top Ten Green Awards
Výbor pro životní prostředí AIA zastupuje více než 7 600 členů AIA, kteří se zavázali k udržitelné nebo „zelené“ činnosti; design nedílnou součástí praxe architektury. Ocenění Top Ten Green Project iniciativu vyvinula AIA ve spolupráci s americkým ministerstvem energetiky a BuildingGreen.com, vydavateli časopisu Environmental Building News. V roce 2003 se jako další sponzor připojil program ENERGY STAR Agentury pro ochranu životního prostředí USA.